„Mi szép, mi szép, mi szép 
A mi föladatunk! 
Legyünk büszkék reá, 
Hogy színészek vagyunk. .”
/ Petőfi Sándor: Színészdal/


Versünnep Fesztivál 2015

A Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Bánffy György Kulturális Szalon idén is meghirdeti a Versünnep Fesztivált, melynek tematikája József Attila, Márai Sándor, valamint a kortárs költészet.
A fesztivál hivatalos programjához az év folyamán bármikor kapcsolódhat bármely hazai és határon túl működő iskola vagy civil szervezet, oly módon, hogy vállalja egy amatőr versmondó verseny megrendezését, lehetőleg a kiírásban szereplő témaköröknek megfelelően. A szervezők biztosítják egy szakember delegálását az adott zsűribe, aki igény esetén a nap folyamán rendhagyó irodalomórát is tart az iskolában. A verseny időpontját minden intézmény maga határozhatja meg. A versenyek nyertesei közül, a zsűri döntése alapján, az arra kiválasztottaknak lehetőséget kínálunk produkciójuk előadására, versenyen kívül, a hivatásos fordulók valamelyikén.
A nevezést a szalon@banffyszalon.hu vagy versunnep@gmail.com címen várjuk. A nevezésnek a tartalmaznia kell a jelentkező adatait, továbbá, hogy mikor, hol, és milyen korosztályban kívánja a versenyt megrendezni. A fesztiválra jelentkező résztvevők nyertesei részvételével 2015 májusában nagyszabású seregszemlét rendezünk, Budapesten.

A jelentkezés folyamatos, határidő nincs!
További információ kérhető a 20/4146644-es telefonszámon.

Honlapunk elérhető a www.versunnep.com címen, de folyamatosan frissítjük az információkat a www.facebook/versunnep és www.facebook.com/BanffySzalon oldalakon is.
Kérjük, hogy minél többen likeolják az oldalt, hogy azonnal értesüljenek az újdonságokról.