Tájékoztató a 2018-as Versünnep versenyzőinek!

Tisztelt Művészek! Kedves Jelentkezők!

 

Akik már évek óta verselnek velünk, azok sok újdonságot nem találnak ebben a levélben, kivéve az események időpontjait. Elsősorban az idén először versenyzőknek szeretnénk tájékoztatást adni, ezért kérjük, ők olvassák végig figyelmesen az alábbiakat!

 

A budapesti elődöntők időpontjai:

2018. március 11. (vasárnap) és 12. (hétfő), 11:00-tól a Budapesti Operettszínház Csillártermében  (1065 Budapest, Nagymező u. 17. Megközelítés a Mozsár utcában található művészbejáró felől.)

Zenészeknek érkezés 9-tól (hangbeállás), szavalók 10 órától, a helyszínen öltöző és büfé áll a rendelkezésünkre. Maximum másfél óránként szünetet tartunk, versenyzők számától függően, várhatóan, 4-6 óra között végzünk.

A vasárnap és a hétfő között igény szerint tudtok választani, kérlek benneteket, a héten még feltétlenül jelezzétek, nektek melyik időpont megfelelő, hogy minél hamarabb sorrendet tudjunk készíteni. (Akinek mindkét időpont megfelel, kérjük, az is jelezze. Továbbá örömmel vesszük, ha az érkezés hozzávetőleges időpontját is megjelölitek. Amennyiben valakinek elfoglaltság miatt konkrét időben távoznia kell, kérjük, azt is jelezzétek!)

Mindkét napon körülbelül 25-30 versenyzőt hallgatunk meg, ebben a zenés produkciók is benne értendők. Mindenki két, maga által választott verssel indul a megmérettetésen. Vitás esetben a zsűri kérheti a harmadik nevezett verset is. A pályázók, a nevezésben megjelölt verseiken az elődöntőig még változtathatnak. Annak érdekében, hogy a pontozó lapotokra az aktuális műveket rá tudjuk vezetni, az elődöntő napján, kérünk minden résztvevőt, időben érkezzen! A regisztrációt követően egyeztetjük, mind a bemutatkozás szövegét, mind a végleges verseket.

A zenei produkciókhoz hangbeállásra is szükség van, ez produkciónként legalább 15-20 percet vesz igénybe.

 

Kérünk benneteket, hogy a választott napra tegyétek szabaddá magatokat, hogy egymást is meg tudjátok hallgatni. Ha szükséges, tudunk a színházaitok, kulturális intézményeitek, iskoláitok vezetőségének igazolást vagy kikérőt küldeni.

 

Amennyiben barátaitok, családtagjaitok, ismerőseitek, rajongóitok szívesen részt vennének nézőként az eseményen, várjuk őket is nagy szeretettel. A belépés díjtalan.

 

     A döntő időpontja 2018 április 15.-re változott. Helyszín: Nemzeti Színház (1095 Budapest, Bajor Gizi Park 1.) 18:00

Kaszás Attila Kamarateremben.

Tehát ezen a héten egy levélben a következőket várjuk még tőletek:

  • megfelelő elődöntő időpont (várható érkezés, esetleg szükséges távozás)
  • végleges versek
  • bemutatkozás (4-5 mondat egyes szám harmadik személyben – kor, születési hely, iskolák, munkahelyek, tervek, álmok, motiváció, díjak, ars poetica, … stb.)

      Esetleges kérdéseitekkel, kéréseitekkel bátran forduljatok hozzánk! Előre is köszönjük együttműködéseteket.

Üdvözlettel:
Versünnep 2018 csapata