Az élet kenyere

Színházi előadás, vígságos szomorújáték Árpád-házi Szent Erzsébetről.

2007-ben ünnepeltük egyik legismertebb és legnépszerűbb Árpád-házi szentünk, Szt. Erzsébet születésének 800 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból Európaszerte nagy ünnepségeket rendeztek. Színházi előadások tekintetében Az élet kenyere című produkció hazánkban szinte az egyetlen a maga nemében. A bemutató óta több magyarországi helyszínen kívül vendégeskedtünk Szerbiában, Kanadában, Svédországban, a Felvidéken. Élő meghívásunk van Erdélybe. A darab egy éven keresztül Budapesten a Thália Színházban volt látható.

A színdarab hiteles dokumentumokból ( Érdy-kódex; Gr. Montalambert; Jan Dobraczynski; Ernst Wies; Pándi Lajos; Keresztes Szt. János; Nicolai Szt. Pauinus; J. Jan van der Noot; Christine Depisan, Képes krónika; Puskely Mária; Szántai Lajos, 13. századi dokumentumok) összeállított anyag.

Az előadás különleges értéke nem csupán az, hogy Szt. Erzsébet életének állomásait tényszerűen mutatja be, hanem a színészi játék segítségével közel hozza, érthetővé teszi és Erzsébet emberi példáján keresztül elgondolkodtatja a mai kor nézőit saját életükről, teendőikről, hitükről.

Az előadásban tizenhárom dal is elhangzik, ezek stílusa jól illeszkedik a színdarab hangulatához. A dalszövegeket Killár Katalin írta, a zenét Hencz József szerezte. A dalokat a művésznő dobokon és különböző ütősökön maga kíséri.

Előadások:

Szent Erzsébet – Az élet kenyere Velence 2016.07.10. 20,30 óra
Szent Erzsébet – Az élet kenyere Velence 2016.07.22. 20,30 óra
Szent Erzsébet – Az élet kenyere Velence 2016.07.30. 20,30 óra
Szent Erzsébet – Az élet kenyere Velence 2016.08.06. 20,30 óra

Jegyvásárlás:
https://www.jegy.hu/program/az-elet-kenyere-71259